ny i gänget

 • Creator
  Topic
 • #116584
  Carina Lindh
  Participant

  Hej, jag är en transsexuell mtf som är i övre åldern och har mig känt som tjej\kvinna i hela mitt liv och som nu efter alla dessa tråkiga år, få igång igång med en utredning som började med könsdysfori och nästa steg är besök på könskliniken i Uppsala där jag får min diagnos som transsexuell och råd om fortsatt resa till bli bli en hel människa. Lyssnar gärna på råd från er som gjort denna resa.

  1 user thanked author for this post.
Viewing 3 reply threads
 • Author
  Replies
  • #116705
   Marianne Tornander
   AMBASSADOR

   Hej Carina!

   Varmt välkommen till Transgender Heaven. Jag är också Uppsalabo och har vid 56 års ålder just påbörjat utredning vid Anova i Stockholm. Jag har identifierat mig som åtminstone delvis flicka sedan jag var 5 eller 6 år gammal och började i hemlighet klä mig i min mors kjolar och klänningar när jag var 12.

   Efter 37 år av smygande i garderoben och på hotellrum under arbetsresor gick jag för första gången ut som kvinna hösten 2014 och tillbringar nu en betydande del av mitt dagliga liv som Marianne.

   I maj 2017 blev jag medlem på systersiten Crossdresser Heaven (Transgender Heaven låg då inaktiv) och avancerade efter hand till Nordisk Ambassadör för siten 2018. När Vanessa  beslutade att uppdatera och återlansera Transgender Heaven var jag en av de första som anslöt.

   Sommaren 2019 kontaktade jag min vårdcentral för en remiss till utredningsteamet i Uppsala, men fick tillbaka den med uppmaning att kontakta en psykiater för remiss samt besked att kötiden för en utredning var 24 månader (och då var detta före Covid). I oktober 2019 skickade jag istället en egenremiss till Anova och fick träffa en läkare i december 2020 och en psykoterapeut i mars 2021. Jag väntar nu på att få träffa deras psykiater för att påbörja den psykologiska delen av utredningen någon gång våren 2022.

   Ellen Marianne Tornander

   Moderator och Nordisk Ambassadör för Crossdresser Heaven och Transgender Heaven

   • #116707

    Hej och tack för ditt inlägg. Jag har varit till psykolog och där fått min remiss men det är som du skriver en lång väntan men jag har ju levt med detta i hela mitt liv så något år till får det bli då jag får lite tid att tänka igenom allt innan jag ska till könskliniken. Vår historia är så lika så du vet precis vad jag går igenom men får vi börja leva som hel människa så kanske de sista åren blir helt underbar. Jag vet att det kommer nya problem men det får jag ta då.

    1 user thanked author for this post.
  • #116592
   DeeAnn Hopings
   AMBASSADOR

   Carina:

   Kul att du kunde gå med oss! Många här har liknande historier som du sa. Det är också viktigt att komma ihåg att det är en resa. Längs vägen lär du dig många saker om världen och om dig själv. Ibland blir det som förväntat, men andra gånger blir det en fullständig uppenbarelse. Även om många kommer att säga att de alltid har tänkt på sig själva som kvinnor, påminn om att vi har levt i en situation där vi blev behandlade som män och det fanns förväntningar på att vi skulle bete oss som män. Så, problemet är hur man gör sig fri från den situationen.

   Tack för att du slutförde din profilsida. Det är verkligen viktigt att göra det eftersom det ger information om din situation och vart du tänker gå.

   Om du också vill söka efter andra medlemmar som kan vara i närheten klickar du på Social i menyn och sedan på Medlemskatalog.

   Jag hoppas att tiden du spenderar här kommer att vara till hjälp när din resa fortsätter.

   1 user thanked author for this post.
   • #116706

    Tack och ja, det blir min viktigaste resa som jag är tvungen till om jag ska få leva som jag är och vill vara. Jag vet naturligtvis inte vart detta hamnar men jag vet att jag måste och nu är den resan påbörjad.

  • #116586
   Terri Anne
   AMBASSADOR
   Hej Carina,
   Jag kan inte ditt språk så jag använde Google Translate
    eftersom jag ville se till att jag gav dig min
    Welcone till TGH.<span class="Y2IQFc" lang="sv">
   Välkommen till vår underbara, accepterande, kärleksfulla, hjälpsamma gemenskap där du kan vara säker och vara dig själv.
   
   Du kan läsa om andras kunskaper och erfarenheter på en liknande väg genom att läsa artiklar och i forum och chatta i chattrum.
   Min förhoppning är att du ska trivas här och få många nya vänner.
   
   Kul att du är här. Ser fram emot mer delning,
   Terri Anne, ambassadör 08.05.2021
   
   ======== TGH -medlemsplaner ====================
   https://transgenderheaven.com/choose-your-plan/#link_acc-1-3-d
   
   =========== TGH How-to Navigation ===============================
    https://transgenderheaven.com/forums/topic/member-howto-for-navigating-the-tgh-website/</span>
  • #116585

   Ok…I am a Baltic cousin, from Rīga, so my Swedish is not fantastic, sorry to say. However, welcome to the forum. Right now I’m in Berlin and then onto Poland on my way back to Rīga.

   Welcome aboard!

   Aija x

   1 user thanked author for this post.
Viewing 3 reply threads
 • You must be logged in to reply to this topic.

©2022 Transgender Heaven | Privacy | Terms of Service | Contact Vanessa | Affiliate

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from Transgender Heaven.

You have Successfully Subscribed!

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account

If you don't see the captcha above please disable ad and tracking blockers and reload the page.